BIOCID tanácsadás

Nyugodtan végezze a mindennapi munkáját, mi figyelünk Ön helyett is a BIOCID rendelet betartására!

Bizonyára Ön elfoglalt, munkáját becsülettel végző, a vállalata felé elkötelezett munkatárs, hiszen másképp nem bízták volna meg a cégénél a biocid rendelethez kapcsolódó új feladatok ellátásával. Annak ellenére, hogy már számtalanszor bizonyította megbízhatóságát és szakértelmét a cégénél, a Biocid rendelettel kapcsolatosan Önnel is előfordulhat az, hogy elbizonytalanodik. Ezen nem is csodálkozom, hiszen a rendelet 200 oldalát ugyan a saját anyanyelvén is el tudja olvasni, de a hozzá tartozó több száz oldal angol nyelvű útmutató elolvasására valószínűleg Önnek sincs ideje, ráadásul az átmeneti időszakban még a nemzeti jogszabályok is érvényben vannak. Amennyiben el tud jutni Biocid konferenciákra, ott az iránymutatást megkapja, de a munkát Önnek kell otthon elvégeznie.

Jó BIOCID stratégia = nyereség, piacon maradás.

Rossz BIOCID stratégia = anyagi veszteség! Elhiszi?

Ön felelősségteljesen tudja, hogy egy jó biocid stratégiával rengeteg pénzt tud megspórolni a cégének. Lehet Önön múlik, hogy annak a bizonyos biocid hatóanyagnak vagy biocid terméknek az importja, gyártása gazdaságos marad-e a jövőben is vagy sem. Érzi a felelősséget, mégsem tud mindig egyértelműen jó döntést elősegítő információkat adni a vezetőjének, pedig a 2015-ös határidő is sürgeti.

Sok ügyfelemnél tapasztalom, hogy annak ellenére, hogy a 38/2003 ESzCSM-FVM KvVM együttes rendelet papír alapú biocid engedélyek megszerzését ügyesen megcsinálták, az új IUCLID és R4BP szoftverek használatát megkövetelő hatóanyag jóváhagyás és /vagy biocid termék engedélyeztetés esetén teljesen elbizonytalanodnak.

Mivel én 2009 óta használom a IUCLID szoftvert a REACH regisztrációk esetén, a biocid dossziékat is könnyen és gyorsan meg tudom csinálni.

BIOCID termék dosszié készítése;
BIOCID hatóanyag jóváhagyási dosszié készítése;
IUCLID oktatás és R4BP oktatás;