REACH és CLP aktualitások

1. nap – jogszabályváltozások nyomonkövetése

Tapasztalatom szerint legtöbb segítséget azoknak a REACH és CLP rendelettel megbízott munkatársaknak tudom adni, akiknek nincs idejük a terjedelmes REACH és CLP rendeletet valamint a hozzá tartozó több mint 2000 oldalas angol nyelvű útmutatókat megérteni, valamint a a jogszabályok változásait nyomonkövetni.

Én naprakészen nyomon követem a REACH és CLP rendelet változásait, rendszeresen részt veszek külföldi továbbképzéseken is. Gyorsan átlátom a változásokat, és tömören össze tudom foglalni, hogy mi is érintheti azokból a cégeket. Tanácsaimmal, szolgáltatásaimmal pénzt és időt tudnak megtakarítani az ügyfeleim, és természetesen 100%-osan meg tudnak felelni a komplex jogszabályi követelményeknek, elkerülve ezzel az igen magas büntetést.

Kinek ajánljuk?

Továbbképzésünket vegyi anyag gyártók, importőrök és továbbfelhasználók kémiai biztonsági jogszabályok bevezetésével megbízott munkatársainak ajánljuk, mivel nekik a felelősségük ezen jogszabályok változásainak nyomonkövetése a cégüknél.

Miért hasznos Önnek a kémiai biztonsági audit megrendelése?

Mert egyedül nehezebb értelmezni a jogszabályok változtatásait. Mert a cége a törvényi kötelezettségének a továbbképzés után könnyen eleget tud enni. Mert azok a cégek akiknél a kollégák rendszeresen járnak továbbképzésekre nem szoktak kapni kémiai terhelési bírságot, ami 100 000 ft – 20 000 000 Ft ig terjedhet.

Oktató

Botos Ágnes: Környezetvédelmi jogi szakokleveles vegyészmérnök, REACH és GHS tanácsadó, ADR biztonsági tanácsadó. A GHS-expert Kft ügyvezetője. Naprakészen nyomon követi a REACH és a CLP (GHS) rendelet változásait, több hazai és külföldi szakmai konferencián is előadott mindkét témában, és a cégekkel együtt dolgozva gyakorlati szempontból is tapasztalja a bevezetés nehézségeit nagy- és kisvállalatnál egyaránt.